SPAVALI SU S LUKOM U ČARAPAMA SAMO JEDNU NOĆ: Evo šta im se dogodilo!!

Jeste li i vi bili među onima kojima su u djetinjstvu snižavali povišenu temperaturu čarapama namočenima u ocat? Ako jeste, vjerojatno vam ni ideja da stavljate luk u čarapu i tako provedete noć nije nimalo primamljiva.

Ipak, mogli biste se predomisliti ili barem zamisliti nakon što doznate kako ta jednostavna metoda utiče na zdravlje.
Stopala i ruke ogledalo su zdravlja. Na njima se prvo primijete promjene koje upućuju na neke zdravstvene probleme.
Internetom se poput virusa proširio savjet da krišku luka stavite na stopalo i navučete čarape te tako spavate.
Poznato nam je već blagotvorno djelovanje luka na naše zdravlje, a na ovaj način supstancije koje sadrži luk navodno možete “prenijeti” i bez konzumacije. Ono što može iznenaditi jest to da luk uklanja neugodne mirise nogu, a istodobno čisti krv. S lukom na stopalu možete ublažiti simptome prehlade, gripe, groznice…
Ne možete ništa izgubiti ako se odlučite provjeriti ovu metodu, poručuje blogerica Jennifer Thompson koja je odlučila na stopalima iskusiti djelovanje luka na njen organizam i koja se doslovno preko noći “riješila” 90 posto simptoma alergije. Tvrdi kako je i svom dečku dala luk da stavi na stopalo, a nakon tako provedene noći izmijenili su iskustva.
Thompson tvrdi da je osjetila djelovanje već nakon 20 minuta, u prsnom košu. “Zaradila je” i žgaravicu, a zatim je osjetila toplinu u glavi. Desetak minuta nakon toga počele su joj suziti oči kao da je upravo rezala luk za ručak, a njen dečko osjetio je okus luka u ustima. Sve su to pokazatelji da se zaista nešto događa u organizmu i da su se različiti sastojci iz luka apsorbirali u organizam, tvrdi blogerica.
Ono što je nevjerovatno, tvrdi, jest to da se nakon jedne noći s lukom na stopalima riješila kašlja i kihanja od kojeg je, kaže, jedva dolazila do zraka taj dan. Iako je naumila ovo provoditi i ubuduće, nakon nekog vremena svojim čitateljima na blogu otkrila je da je to ponovila još samo jednom.
Ipak, tvrdi, simptomi alergije nisu se vratili.
Luk je bogat spojevima koji sadrže sumpor, a koji pomažu da se tijelo oslobodi toksina, teških metala, posebno iz jetre.
Sadrži snažne antioksidanse koji djeluju na holesterol, sprečavaju krvne ugruške i simptome astme, hroničnog bronhitisa, pomaže u borbi protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija, a sve se češće može čuti kako djeluje i antikancerogeno.
Izvor: Vecernji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *